KraamZus

KraamZus is in 2006 opgericht door Zus Berger, van origine kraamverzorgende. KraamZus wil jonge gezinnen een fijne start geven met één kraamverzorgende in de kraamtijd. Dat zorgt voor rust en vertrouwen in een periode die toch al hectisch genoeg is.

Wij leveren persoonlijke kraamzorg met één kraamverzorgende per gezin. Ook al assisteer je bij de bevalling - thuis of in het ziekenhuis. Jij bent de gehele kraamtijd onderdeel van dit grote geluk. 

KraamZus kiest bewust voor een kleinschalige aanpak in regionale teams. Als kraamverzorgende van KraamZus heb je korte lijntjes met je collega's, maar ook met andere ketenpartners. Voorbeelden hiervan zijn verloskundigen en andere professionals om onze cliënten de beste zorg te geven. Maar wat maakt het werken bij KraamZus nou zo uniek en waar kom je terecht? 

Kraamzorg van KraamZus - speciaal voor jou

Dit delen wij mee aan onze cliënten. Dit geldt dan ook niet echt voor jou, maar wel een beetje. Want op de organisatie en jouw team kun je altijd terugvallen. Fijne kraamzorg maakt het verschil. De zorg tijdens deze bijzondere week is intiem en dichtbij. KraamZus biedt de geborgenheid tijdens deze week door één kraamverzorgende voor de gehele kraamtijd te bieden. Jij bent er van het begin tot het eind. Je bent deelgenoot van dit prille geluk en je wordt opgenomen in het gezin. Je zorgt ervoor dat het huishouden op rolletjes loopt, zodat het gezin kan genieten en wennen aan de nieuwe situatie. Je leert de partner de kneepjes van het ouderschap en betrekt ook de grote broer of zus erbij, want alle hulp is welkom. Je geeft ze het vertrouwen dat ze goed bezig zijn, zodat ze dit grootse avontuur na de kraamweek samen aan kunnen. 

In Joure zit het hoofdkantoor van KraamZus - ook wel backoffice genoemd. De mensen daar zijn hard aan het werk voor jullie en de cliënten. Alle aanmeldingen worden verwerkt en ook de uitstraling van KraamZus moet natuurlijk in orde zijn. Dit allemaal draagt bij dat jullie voor de meest fijne kraamweek bij de gezinnen kunnen zorgen. Jij bent het visitekaartje van KraamZus en komt bij de mensen thuis. Mede daarom zijn wij supertrots op alle kraamverzorgenden! 

Als organisatie blijven wij ons ontwikkelen, voor het personeel en onze cliënten. Wij zitten als samenleving volop in het digitale tijdperk en ook onze diensten passen wij hierop aan. De kraamzorg veranderd natuurlijk niet, maar wij mogen niet achterblijven. Zo werken wij o.a. met een handige app en een online omgeving voor onze cliënten. 

ZUS&zuigeling magazine

KraamZus heeft ook een eigen magazine. Dit magazine gaat volledig over borst- en kunstvoeding. Voordat een zorg begint, neemt een conZulent contact op met het gezin om alles door te nemen; zijn er nog bijzonderheden en is alles thuis in orde voor de komst van het kleintje? Zij bespreekt tevens de wensen en verwachtingen van het gezin. Tijdens dit intakegesprek - bij een eerste kindje vindt dit gesprek thuis plaats - neemt zij ook het magazine mee. Op deze manier kan de kraamvrouw zich voorbereiden op de voeding en zich inlezen in bijvoorbeeld voedingshoudingen. 

KraamZus-app voor cliënten

Naast dat wij ook een app voor ons personeel hebben, is er ook een app voor cliënten. Hier vinden ze o.a. interessante instructievideo's, het uitzetlijstje, onze contactgegevens etc. Deze kun jij eventueel ook downloaden en vind je gratis in de Google Play Store en App Store. Door de app te downloaden, kun je alvast kennis met ons maken.