10 x waarom KraamZus zo leuk is

Werken bij KraamZus doe je vanuit hart. Elk nieuw leven een warm welkom geven. Dat is wat wij het liefste doen. We vertellen je graag waarom!

1. Je bent onderdeel van een life event

Met elke belofte van nieuw leven kleurt de wereld mooier. Als kraamzus maak jíj de wereld mooier. Jij maakt het verschil in die bijzondere kraamweek. Gezinnen zijn ontzettend blij met de liefdevolle zorg die jij geeft. Samen zorg je voor een warme start van het nieuw leven.

2. De kraamzorg is heel afwisselend

Bij KraamZus is geen dag hetzelfde. In een gezin is elk kindje, elke dag, uniek. Daarmee wordt jouw werk heel afwisselend. Je werkt met hart, hoofd en handen en stemt de zorg af op jouw gezin. Bij KraamZus werken alleen professionals die trots zijn op hun vak.

3. Je zet mensen ze in hun kracht

Een kind op de wereld zetten en geboren worden: dat is voor moeder en baby een grote inspanning. Bij KraamZus werk je met gezonde mensen, die tijdelijk ondersteuning nodig hebben. Het is prachtig om te ervaren hoe zij aan het eind van de kraamweek weer zelfstandig verder kunnen. Met dank aan jouw skills als kraamzus!

4. Ieder gezin is uniek

Je werk als kraamzus is nooit saai; na acht dagen kom je weer in een nieuw gezin! Je ontmoet superveel mensen. Je leert andere culturen van binnenuit kennen. Van arm tot rijk, van alleenstaande ouders tot samengestelde gezinnen. Bij KraamZus is elke kraamweek is uniek!

5. KraamZus viert het leven

Kraamzorg is bijna altijd vrolijk, mensen zijn blij en dankbaar met het nieuwe leven. En dat vieren we! Als kraamzus hang jij de slingers op en vier je het feestje mee. Je maakt er een bijzondere week van. Natuurlijk zijn er soms ook verdrietige situaties, maar in de meeste gezinnen gaat het goed.

6. Je assisteert bij de bevalling

Als kraamzus assisteer je bij bevallingen. Je mag iedere keer een nieuw mensje verwelkomen op de wereld!

7. Never a dull moment

Als kraamzus blijf je je altijd ontwikkelen. Er zijn volop scholingen en kansen bij KraamZus. Wat dacht je van Centering Pregnancy of workshops op het VMBO?

8. De leukste collega's

Kraamverzorgende Zus Berger startte KraamZus in 2006. Met maar één doel: de kraamzorg mooier maken. Beter. Het liefst met één kraamzus per gezin. Kraamzorg vanuit het hart. Want dat klopt. Intussen deelt ze haar passie met heel veel kraamzussen die trots zijn op wat ze doen. Je ziet elkaar regelmatig tijdens teambijeenkomsten en scholingen. En: ieder jaar wordt er wel een feestje gevierd waar alle kraamzussen welkom zijn!

9. Signalerende rol als kraamzus

Je hebt tijdens de kraamweek contact met betrokken verloskundigen. Als kraamzus kun je observeren, signaleren en overleggen. Dankzij jouw goede zorgen zijn ook verloskundige en/of huisarts op de hoogte van de gezondheid van moeder en kind. Je regelt een goede overdracht naar de GGD.

10. Het beste uniform en de beste arbeidsvoorwaarden

De uniformen voor onze kraamzussen worden met zorg gemaakt van de beste kwaliteit. En dat geldt ook voor onze arbeidsvoorwaarden. Je gaat werken bij één van de grootste kraamzorgorganisaties van Nederland, en tegelijk werken we regionaal. Dat betekent voor jou: een fijne regiomanager én werken in een team met kraamzussen waarbij je elkaar kent. Maatwerk is mogelijk, zodat je altijd kunt werken op een manier die bij jou past.

Join the club, word kraamzus!