10 Redenen om te kiezen voor werken in de kraamzorg

Doen! Het is een uniek en bijzonder vak. Waarom? Wij geven hier 10 redenen! 

1. Je biedt steun bij één van de belangrijkste momenten in het leven 

De mensen zijn ontzettend blij met jouw hulp, adviezen en begeleiding. Je kunt daadwerkelijk iets betekenen voor mensen, je helpt ze op één van de belangrijkste momenten in hun leven, namelijk de eerste week van het leven van hun kind! Als kraamverzorgende ben jij het visitekaartje van KraamZus. Jij zorgt er mede voor dat het kraamgezin terug kan kijken op een fantastische kraamtijd.

2. Het vak is heel afwisselend

De inhoud van het werk is heel afwisselend, je werkt met je handen maar ook met je hoofd en hart! In de kraamzorg werken alleen professionals die trots zijn op hun vak en dit ook uitstralen. 

3. Je ondersteunt mensen en zet ze in hun kracht

Bevallen is een grote lichamelijke inspanning voor zowel moeder als baby. In de kraamzorg werk je in principe met gezonden mensen, die tijdelijk wat hulp en ondersteuning nodig hebben. Het is heel boeiend te zien en te ervaren hoe een gezin aan het eind van de kraamtijd weer zelfstandig verder kan door jouw steun, adviezen, deskundigheid en praktische adviezen. 

4. Ieder gezin is uniek

Het is nooit saai, want na acht dagen vertrek je weer naar een nieuw gezin! Je ontmoet ontzettend veel mensen. Vaak kom je in aanmerking met andere culturen en kom je thuis bij allerlei soorten mensen: van arm tot rijk, van alleenstaande ouders tot aan samengestelde gezinnen. Ieder gezin is uniek en een groot goed. 

5. Wij vieren het leven

Kraamzorg is bijna altijd vrolijk, mensen zijn blij en gelukkig. We vieren het leven! Natuurlijk kom je ook in verdrietige situaties, maar in de meeste gezinnen gaat het goed!

6. Je assisteert bij de bevalling

Als kraamverzorgende assisteer je bij bevallingen, dat is ontzettend bijzonder en prachtig om mee te mogen maken. Je verwelkomt iedere keer een nieuw mens op deze wereld. 

7. Je blijft je ontwikkelen

Je kunt je als kraamverzorgende specialiseren. Je volgt scholingen zodat je bekwaam blijft en je kunt je verder ontwikkelen binnen de organisatie. Ook geven sommige kraamverzorgenden voorlichting aan zwangeren, staan ze op beurzen of doen ze mee aan het VMBO carrousel.

8. Je hebt leuke collega's 

Kraamverzorgenden zijn echte aanpakkers. Ze zijn flexibel, hebben plezier in hun werk en de afwisseling spreekt hun aan. Je ontmoet je collega's tijdens teambijeenkomsten en ieder jaar wordt er wel een feestje gevierd waar alle kraamzussen welkom zijn!  

9. Je hebt een belangrijke signalerende rol 

Je hebt tijdens de kraamweek regelmatig contact met de betrokken verloskundigen en kraamzussen. Je observeert, signaleert en overlegt. Je zorgt ervoor dat de verloskundige en/of huisarts op de hoogte zijn van de gezondheidsconditie van moeder en kind. Je hebt contact met de GGD en zorgt voor een adequate overdracht. 

10. KraamZus staat achter je

Je werkt zelfstandig, maar toch werk je ook in een team. Je hebt een hele organisatie achter je staan, waar je altijd op terug kunt vallen. Er zijn meerdere contractvormen mogelijk, zodat je altijd kunt werken op een manier die bij jou past. Zoals op rooster werken of misschien past een duobaan wel perfect bij jou! 

Geen opleidingen beschikbaar op dit moment.