Persoonlijke verhalen

De zin hierboven zegt alles: werken in de zorg doe je vanuit hart. Dit geldt voor alle kraamzussen. Hieronder lees je een aantal bijzondere verhalen van kraamzussen. Ieder uniek en bijzonder in haar vak! 

Ina Zandberg - herintreder KraamZus

Terug van weggeweest! 

Sinds twee maanden werk ik als herintreedster bij KraamZus. Na een aantal jaren niet te hebben gewerkt als kraamverzorgende,  ben ik bij Kraamzus aan de slag gegaan in mijn oude vak.

Ondanks dat ik 16 jaar ervaring heb als kraamverzorgende, vond ik het best wel spannend om weer als kraamverzorgende aan het werk te gaan. De spanning bleek niet nodig te zijn, want ik werd warm onthaald bij Kraamzus!  Bij de eerste drie gezinnen mocht ik meelopen met een collega. Dat was heel erg fijn.

Al snel voelde het werk weer helemaal vertrouwd.  Ik heb inmiddels ervaren dat ik het werk nog even geweldig vind als jaren geleden!

Ik ben blij dat ik bij Kraamzus werk. Een organisatie met fijne collega's.


 

Willemke Fokkema - herintreder KraamZus

Na 9 jaar weer terug in de zorg

Ik ben Willemke Fokkema, moeder van 3 kinderen (5, 8 en 11 jaar). Na 10 jaar in de kraamzorg gewerkt te hebben, ben ik gestopt. Het viel niet te combineren met ons jonge gezin.  Nu, 9 jaar later, ben ik nu weer terug in de kraamzorg!

Het bleef al die jaren kriebelen, maar we moesten keuzes maken. Sinds vorig jaar kan ik het combineren naast het werk van mijn man, hij kan één week in de maand thuis zijn, zodat ik één gezin per maand kan werken. Daarnaast gaat onze jongste nu ook  naar de basisschool. Op deze manier is het voor mij mogelijk om dit prachtige beroep uit te oefenen! Elke bevalling is weer een wonder en heel bijzonder om daarin de zorg te kunnen verlenen! Prachtig vind ik ook om het gezin te coachen, zodat ze na een week met een vertrouwd gevoel verder kunnen. Dat geeft mij energie om er een volledige week voor hen te zijn!