Kraamzus

Faq

FAQ

FAQ

Bij KraamZus wordt gebruik gemaakt van de cao. Als u werkt voor cliënten in de buurt en rechtstreeks vanuit uw woning naar de cliënt(s) reist, ontvangt u een vergoeding in verband met de reiskosten naar de cliënt(s).

In de cao staat dat deze vergoeding vanaf 1 januari 2023 € 0,21 netto per gereden kilometer bedraagt. Vanaf 23 kilometer per dag ontvang je € 0,26 netto per gereden kilometer.

Ja en ja. KraamZus past de cao 100% toe, maar er zitten ook een aantal aantrekkelijke voordelen aan de cao-regeling. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden.

KraamZus kent het reguliere contract dat je overal wordt aangeboden. Daarnaast zijn er diverse contractvormen mogelijk, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Je kunt bij KraamZus alleen een opleiding tot kraamverzorgende volgen als je de juiste vooropleiding hebt en er online een opleidingsvacature staat. Houd hiervoor de vacatures in de gaten. Om deel te nemen aan de training moet je aan de volgende eisen voldoen:

✓ je hebt een afgeronde opleiding tot verpleegkundig IG of verpleegkundige;
✓ je beschikt over een auto en een geldig rijbewijs.

Voldoe je niet aan bovenstaande eisen? Om eerlijk te zijn; dan kun je binnen KraamZus geen opleiding volgen tot kraamverzorgende.

Nee, KraamZus is een van de grootste kraamzorgorganisaties, maar wij werken als regionale organisaties. Je werkt dus in een klein team in een eigen werkgebied vlakbij je eigen woonplaats.

KraamZus werkt overal in Nederland, behalve in de Randstad en Zeeland.

Wat leuk dat je dit mooie vak weer wilt uitoefenen! KraamZus begeleidt en traint je waar nodig. Check onze vacature voor herintreder!

Ja, dat is zeker mogelijk. KramPus beweegt graag met u mee. Er zijn verschillende mogelijkheden, neem gerust contact met ons op.

Ja, KraamZus biedt diverse mogelijkheden, wij maken een afspraak over het contract dat bij u past. Zo kun je optimaal voor je eigen gezin en het kraamgezin zorgen.

En wil jij weer meer werken als de kinderen ouder zijn? Dat kan ook, KraamZus verhuist graag met u mee.

KraamZus biedt haar medewerkers een opleiding aan om ingeschreven te blijven bij de KCKZ. Als kraamverzorgende moet je in totaal 40 punten behalen, verdeeld over de verplichte KCKZ-opleidingscategorieën. Per medewerker worden gemiddeld 10 opleidingsuren per jaar uitbetaald.

Verhalen

Duik in de inspirerende verhalen van onze kraamzussen en ervaar hun dagelijkse passie en toewijding.

Arbeidsvoorwaarden

Bekijk hier de arbeidsvoorwaarden van ons en zie alle voordelen van het werken bij KraamZus.

FAQ

Heb je vragen? Vind snel antwoorden in onze veelgestelde vragen en krijg duidelijkheid over werken bij KraamZus.

Ontdek jouw perfecte rol:
bekijk nu onze vacatures!