Kraamzus

Faq

FAQ

FAQ

Bij KraamZus werken we volgens de cao. Als je vanuit je eigen woning naar een kraamgezin rijdt ontvang je een reiskostenvergoeding van € 0,21 netto per gereden kilometer. Moet je verder reizen? Dan ontvang je vanaf 23 kilometer per dag € 0,26 netto per gereden kilometer.

In de cao staat dat deze vergoeding vanaf 1 januari 2023 € 0,21 netto per gereden kilometer bedraagt. Vanaf 23 kilometer per dag ontvang je € 0,26 netto per gereden kilometer.

Ja en ja. We werken volledig volgens de cao, én voegen daar nog een aantal aantrekkelijke regelingen aan toe. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden.

Bij KraamZus geloven we in kraamzorg. In de kracht van nieuw leven. Gezinnen de beste start geven. Dat doen we door één op één kraamzorg. Dat geeft rust en vertrouwen in die eerste week. Jij krijgt de regie over je diensten. Afhankelijk van het aantal contracturen dat we overeenkomen plan jij jezelf in voor een X aantal kraamgezinnen per maand. Werk en privé kun zo je beter op elkaar afstemmen.  

Ja, KraamZus biedt twee verschillende opleidingen tot kraamverzorgende aan: de volledige opleiding (15 maanden), voor leerlingen zonder zorgachtergrond en de verkorte opleiding (6-9 maanden), voor leerlingen met een verzorgende-IG-diploma of verpleegkundige diploma. Om deel te nemen aan deze opleidingen is het belangrijk dat je beschikt over een auto en een geldig rijbewijs. Meer info over de toelatingscriteria en de startdata vind je op de vacaturepagina. 

Nee, KraamZus is een van de grootste kraamzorgorganisaties, maar wij werken met regionale teams. Je werkt dus in een klein team in een eigen werkgebied vlakbij je eigen woonplaats. KraamZus is actief in bijna heel Nederland (behalve de Randstad en Zeeland). 

Jazeker. Net als jij vinden wij kraamzorg het mooiste vak! Na ons interne begeleidingstraject  

-afgestemd op jouw situatie- kun jij weer aan de slag als kraamverzorgende. Hier vind je meer info over de vacature herintreder

Bij KraamZus geloven we in kraamzorg. In de kracht van nieuw leven. Gezinnen de beste start geven. Dat doen we door één op één kraamzorg. Dat geeft rust en vertrouwen in die eerste week. Echt parttime is dat dus niet; maar afhankelijk van het aantal contracturen maak je wel je eigen rooster. Zo kun je werk en privé beter op elkaar afstemmen. 

Ja dat kan. KraamZus is de enige kraamzorgorganisatie waarbij je zelf je eigen wachtdagen, partusdiensten of zelfs je eigen startdag kunt inplannen. Dat kan al voor 3 maanden vooruit. Werk en privé kun zo je beter op elkaar afstemmen.  

We vinden het belangrijk dat onze kraamzussen zich blijven ontwikkelen. Daarom is ons uitgebreide scholingsaanbod volledig voor onze rekening. Dit dekt ook de punten om geregistreerd te blijven bij het KCKZ.  

Verhalen

Duik in de inspirerende verhalen van onze kraamzussen en ervaar hun dagelijkse passie en toewijding.

Arbeidsvoorwaarden

Bekijk hier de arbeidsvoorwaarden en zie alle voordelen van het werken bij KraamZus.

FAQ

Heb je vragen of wil je meer weten over werken bij KraamZus? Kijk eens bij de veelgestelde vragen! 

Ontdek jouw perfecte rol:
bekijk nu onze vacatures!