Opleidingen kraamzorg

Nog geen gediplomeerd kraamverzorgende, maar denk jij het in je te hebben een kraamzus te worden? Wat super en het is mogelijk dat je via KraamZus geschoold wordt. Je kunt namelijk bij ons jouw BBL opleiding volgen. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Dit betekent een combinatie van werken en leren. Op die manier heb je een leerarbeidsovereenkomst én ben je geschoold als kraamverzorgende om direct na het behalen van je diploma aan de slag te gaan bij KraamZus. 

Tijdens je opleiding word je beschouwd als een volwaardig werknemer van KraamZus. Je wordt dan ook gekoppeld aan een manager en een team. Wij zijn op zoek naar kraamverzorgenden in spé die gezinnen een prachtige en onvergetelijke start willen geven. De BBL opleiding gaat altijd in samenwerking met een andere partij, zodat jij zo goed mogelijk voorbereid bent om als kraamzus zelfstandig aan de slag te gaan. Een voorbeeld van zo'n partij is de Geboortezorg Academie. Zij leiden kraamverzorgenden van de toekomst op. Het is per regio afhankelijk met welke partij er wordt samengewerkt om jou te voorzien van de best mogelijk opleiding. 

SBB erkend leerbedrijf

KraamZus is een erkend SBB leerbedrijf en voldoet aan alle voorwaarden om jou zo goed mogelijk te begeleiden, waaronder: 

  • Het aantal opleidingsplaatsen wordt vier keer per jaar vastgesteld op de benodigde formatie. Hier wordt gekeken waar, wanneer en hoeveel leerlingen er worden opgeleid. 
  • Wij bieden jouw een uitdagende leerplaats en werkzaamheden aan die behoren bij de beginsituatie en het leerproces van een kraamverzorgende in opleiding.
  • Je hebt voldoende en deskundige begeleiding en per regio is er minimaal één gediplomeerd praktijkopleider aanwezig. 
  • Je ontvangt voldoende begeleiding, zodat jij je optimaal kunt ontwikkelen.  

Kraamzorg iets voor mij? 

We kunnen beter eerlijk tegen elkaar zijn, want kraamzorg is niet voor iedereen weggelegd. Misschien heb je thuis wel een gezin of kun je niet tegen de onregelmatigheid. Wanneer je een gezin thuis hebt, moeten zij ook volledig achter jouw werk als kraamverzorgende staan en is een flexibele oppas niet onhandig met sommige onvoorziene situaties! Wanneer je op wacht staat, kun je altijd gebeld worden en moet je binnen 45 minuten op locatie aanwezig zijn. En als je op wacht staat, kan het ook voorkomen dat je soms een aantal dagen moet wachten voordat je aan het werk kunt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar het is niet onverstandig goed bij jezelf na te gaan of dit bij je past. Hier lees je meer informatie of de kraamzorg echt bij je past.

Identiteit KraamZus

Fijne kraamzorg, geborgenheid, intiem, verwennen en een feestje. Deze woorden passen perfect bij KraamZus en de zorg die wij leveren. Lees hier alles over de pluspunten van KraamZus. De geborgenheid van een kraamverzorgende, de fijne zorg die wij leveren en samen maken wij er iedere kraamweek weer een feestje van! Een kraamweek is intiem en dichtbij en een bijzondere gebeurtenis om van zo dichtbij mee te maken. Tijdens deze week word jij onderdeel van het gezin en geef jij ze het vertrouwen om samen verder te kunnen. 

Identificeer jij jezelf met deze woorden en wil jij onderdeel gaan uitmaken van dit grootse geluk? Bekijk hier de mogelijkheden.